genrebild
Foto: Pontus Lundahl/TT
Linköping

Nu granskas fler enheter i Linköping

1:11 min

Två medarbetare på en skola stängdes av efter att Linköpings kommun upptäckt allvarliga brister i hur ekonomin hanteras. Nu ska alla enheter i kommunen gås igenom.

Det var efter att Linköpings kommun upptäckt allvarliga brister när det gäller hur ekonomin hanterats på en av kommunens gymnasieskolor som två medarbetare stängdes av.

Nu ska alla enheter i kommunen, inte bara skolorna, gås igenom i jakten på misstänkta fel, liknande dem som hittats på gymnasieskolan. Det handlade på den skolan om hur man hanterat bland annat tjänsteresor och representation.

– Exakt vad det där består av vill jag för närvarande inte gå in på. Vi åker inte ut och tittar på fakturor i det här läget, utan det här är systemkontroll där man kan göra inställningar i systemet för att se på vissa saker man är intresserad av, säger Paul Håkansson, kommundirektör i Linköping. 

Än så länge har man inte hittat några liknande händelser på andra enheter. 

Skulle du säga att det här som en allvarlig situation? 

– Det vi ser hittills ser vi på stort allvar och vill med stor seriositet göra en ordentlig granskning. Vi har en skyldighet mot skattebetalarna, säger Paul Håkansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista