Norrköpings

V-politiker om M:s slöjutspel: "Det är bisarrt"

1:21 min

Moderaterna i Norrköping vill stoppa slöjor i kommunens informationsmaterial. Ett utspel som sågas av Vänsterpartiets Nicklas Lundström.

Nicklas Lundström skräder inte orden när han kommenterar utspelet från M-politikerna i Norrköping. 

– Jag blir ärligt talat förbannad när jag hör det här. Det är ett av de mer bisarra utspel jag har varit med om under mina år som kommunpolitiker. Det här är ju ett förslag om kommunal självcensur riktat mot vissa kvinnor och det hör över huvud taget inte hemma i ett modernt och fritt samhälle, säger han.

Sophia Jarl (M) menar att slöjan är en symbol för hedersförtryck, och att kommunen inte bör bidra till att normalisera slöjan. Men det håller Nicklas Lundström inte med om. 

– Man kan inte sätta likhetstecken mellan slöjan och hedersförtryck. Vi har i Vänsterpartiet feminister som bär slöja och för kampen mot hedersförtryck. Ska inte våra politiker då få synas på kommunens hemsida, få delta i debatter? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista