Ydre

Åklagare utreder politiker från Ydre

0:57 min

Efter avslöjandet att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) tagit ut maximal ersättning för den lägenhet hon hyr av sin man ska nu åklagare utreda ärendet.

Det var i måndags som Aftonbladet avslöjade att Emma Carlsson Löfdahl, riksdagsledamot för Liberalerna och bosatt i Ydre, varje månad plockar ut den maximala ersättningen för lägenheten, 8 600 kronor, trots att avgiften för bostadsrätten ligger på cirka 2 500 kronor.

På onsdagen meddelade Carlsson Löfdahl att hon sänker sin ersättning så att den från och med nu bara täcker avgiften till bostadsrättsföreningen.

Nu har åklagare beslutat att öppna en så kallad förutredning för att sedan ta ställning till om en regelrätt förundersökning ska inledas. 

– Det finns för närvarande ingen misstanke om brott. Beslut om i fall jag ska inleda förundersökning kommer sannolikt att kunna fattas under den närmaste månaden, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista