Ishockey

Därför sparkas LHC:s tränare

1:22 min

Niklas Persson, general manager i LHC, berättar om varför han sparkade Tommy Jonsson som tränare för herrlaget.

Tommy Jonsson tvingas sluta som tränare för Linköpings hockeyklubbs herrlag. Han sägs upp med omedelbar verkan efter att laget missat slutspel. 

– Jag är väldigt besviken på våra sportsliga resultat. Vi har inte fått den utveckling på gruppen och spelarna som jag hade önskat. Jag känner att jag vill ta ett nytag om det här och tog beslutet att göra det utan Tommy, säger Niklas Persson, som är general manager i klubben. 

Vad tittar ni nu på vad gäller tränarfrågan? 

– Vi har en kravbild och en profil på vem vi vill ska leda det här och ska ingå i vår tränarkonstellation, och det arbetet har precis startat. Vi har inte pratat med några än, men det finns en del namn därute som är intressanta. 

När tror du att det kan vara klart?

– Inte en aning faktiskt. Det är klart att man hoppas att det ska var klart så snabbt som möjligt, men det är inget beslut som jag kommer ta förhastat. Det kommer få ta den tid det tar. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista