Niklas "Pajen" Persson, general manager i LHC.
Niklas "Pajen" Persson, general manager i LHC.
Ishockey

LHC planerar redan för nästa säsong

1:42 min

Linköpings hockeyklubb missade slutspel och tränaren Tommy Jonsson har fått sparken. Nu börjar arbetet med att bygga ett nytt lag till nästa säsong.

– Det är väldigt mycket som vi måste förändra. Det är inte mycket med den här säsongen som vi är nöjda med, säger Niklas "Pajen" Person som är ny general manager.

Niklas Persson har ett hårt arbete framför sig. Jakten på att hitta en ny tränare efter sparkade Tommy Jonsson har precis dragit igång. Niklas Persson säger att man har en bild av vem som kan passa som tränare och att det finns en del intressanta namn, men att han inte pratat med någon ännu.

När det gäller spelartruppen tycker han att man har en bra grund, men särskilt ett par spelartyper är LHC på jakt efter.

– Till att börja med är centerposten något vi måste fylla på och även på backsidan ska det fyllas på. En stabil "tvåvägsback" är något som många letar efter, men det är en av positionerna jag tycker vi ska förbättra. 

En annan sak Niklas Persson vill förändra är försvarsspelet. Det har inte fungerat tillräckligt bra i år, tycker han.

– Jag tycker inte att vi har fått ihop försvarsspelet på det sätt vi vill. Spelet runt det egna målet är vi inte alls nöjda med. Det ska vi se över och det ska bli bättre.

Vad är målsättningen nästa säsong?

 – Du kan väl komma tillbaks i slutet av augusti så ska vi nog kunna diskutera vidare på den punkten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista