Innebandy

Vinsten räckte inte för att nå tredjeplatsen

2:13 min

Linköping vann hemma mot tvåan Falun med 4-2, men det räckte inte för att ta det åtråvärda tredjeplatsen i tabellen.

Tredjeplatsen hade inneburit en möjlighet att få välja mellan de två lagen som var kvar efter att ettan Storvreta och tvåan Falun hade valt. Men eftersom Mullsjö även de vann sin avslutande match så behöll de tredjeplatsen i tabellen. Det gjorde att de fick välja mellan Växjö och Dalen och deras val för på Växjö vilket då betydde att Linköping blev tilldelade Dalen i sin kvartsfinal.

– Det var faktiskt lite oväntat måste jag säga, jag har varit inställd här på att vi skulle åka på Växjö igen. Hade en bra känsla inför det. Nu får man hem till skrivbordet och kolla över Dalen. Vi har ju möt de två gånger den här säsongen och vunnit båda och det man har märkt är lag som förlorar är ju lättare att förändra för att göra saker bättre, medans vi då vill göra mycket av det vi redan har gjort så att det blir ett lite buspel så att säga. Vi behöver hitta andra nycklar också så att vi inte bara nöjer oss med att spela det som vi redan har gjort, för då kommer nog Dalen att rå på oss absolut, säger Linköpings tränare Johan Astbrant efter beskedet om motståndet.

Kvartsfinalerna kommer att spelas som följer:

Storvreta IBF – IK Sirius IBK

IBF Falun – Pixbo Wallenstam IBK

Mullsjö AIS – Växjö IBK

Linköping IBK – IBK Dalen

Alla lagen som har första matchen på hemmaplan har fördela av att spela fyra av de sju matcherna på hemmaplan. Den första matchen är redan på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista