Boxholm

Arla uppvaktades med osthyvlar från Boxholm

1:27 min

Kampen för att behålla tillverkningen av Boxholmsost på orten fortsätter. Vid Arlas årsmöte på måndagskvällen delades osthyvlar ut.

Det var alltså i samband med Arlas årsmöte i Linköping på måndagen som deltagarna uppvaktades av anställda och andra utanför möteslokalen. 

– Bara det att vi visade att vi finns och att vi är aktiva gjorde att man blev ganska störda, vill jag påstå, säger Peter Trygg, frontfigur i kampen för att behålla tillverkningen av Boxholmsost på orten.

Han säger också att alla som fick en osthyvel tog emot den utom en och att kampen mot beslutet att flytta tillverkningen till Jämtland nu går vidare. 

– I morgon onsdag har vi ett allmänt stormöte på Brukshotellet som numera kallas för Osthotellet. Vi vill lyssna av vart människor som inte är aktiva i den här kampen vill att vi ska gå, säger Peter Trygg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista