Boxholm

Privatperson vill köpa Boxholms mejeri

2:16 min

Nu har en privatperson visat intresse för att köpa hela Boxholms mejeri. Men Arla vill bara upplåta själva varumärket Boxholmsost, inte mejeriet.

Detta för att bevara produktionen av Boxholmsost på orten istället för att låta mejeriföretaget Arla fullfölja sina planer och flytta tillverkningen till Jämtland. Det kom fram under det möte som Boxholmsostens vänner arrangerade på onsdagskvällen.

– Det kom fram en man på mötet som hade fått uppdraget av en investerare att sondera att köpa upp hela Boxholms mejeri, säger Morgan Sehlstedt. 

Vem investeraren är vill man inte avslöja i nuläget. Affärsmannen ska ha haft ett möte med Arla foods vd, men där har ärendet av oklar anledning sedan stannat. 

– Nu har Boxholmostens vänner fått uppdraget att sondera fram en väg för att se vad vi kan göra av det här. Vi jobbar ju för att Boxholmsosten ska bevaras, säger Morgan Sehlstedt.  

Arla å sin sida, säger nej till en försäljning av mejeriet i Boxholm, utan kan enbart tänka sig att upplåta själva varumärket Boxholmsost. 

– Det erbjudandet som vi har gett till både kommunen och en lokal entreprenör är att starta ett mikromejeri, ett ysteri, att göra en Boxholmsost i Boxholm även i framtiden. Men att sälja mejeriet är inte aktuellt, säger Erik Bratthall, presschef för Arla Sverige till P4 Östergötland. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista