Fängelse för mc-medlemmar

Fängelse i mellan två och tre år. Det blev domarna mot de inblandade i härvan kring mc-klubben Topside i Norrköping. I dag fälldes samtliga för den grova misshandeln av en 40-årig man.
Det var i mitten av mars som en större polisstyrka slog till mot mc-klubben TopSides lokal i Åby utanför Norrköping. Samtidigt genomfördes även husrannsakan hos ett antal personer som har kopplingar till MC-klubben. Totalt greps fem personer. Samtliga inblandade misstänktes för en grov misshandel av en 40-årig man. Dom fem ska vid ett tillfälle ha överöst mannen med sparkar och slag i klubblokalen. Vid samma tillfälle ska de ha hotat med att klippa av 40-åringens fingrar med en sekatör. Motivet ska ha varit gamla affärer som 40-åringen varit inblandad i. Under flera dagar har männen stått inför rätta i Norrköpings tingsrätt. Under sista rättegångsdagen blev hotbilden för stor och hela förhandlingen flyttades till polishuset av säkerhetsskäl. I dag offentliggjordes domen, samtliga fem fälls för den grova misshandeln. Två av männen döms till tre års fängelse. Dom övriga får fängelse i mellan två och två och ett halvt år. Samtliga ska också betala ett skadestånd på 90 000 kronor till den 40-årige mannen. Vid razzian mot klubblokalen påträffades också hemliga dokument tillhörande åklagarkammaren i Kalmar, stulna på ett hotellrum. Handlingarna gällde en narkotikahärva. MC-klubben har krävt att få tillbaka handlingarna, något som åklagaren reagerade kraftigt emot. Men idag beslutade tingsrätten att pappren ska stanna hos polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".