Motala/Norrköping

Emelie Schepp aktuell med ny bok

1:33 min

Emelie Schepp från Motala, som nått stora framgångar med sin deckarserie om Jana Berzelius i Norrköping, är nu aktuell med en ny bok.

Författaren Emelie Schepp har vid det här laget hunnit skriva fem böcker i serien om åklagaren Jana Berzelius, som hon till en början gav ut på eget förlag.

Nu har hon utsetts till årets deckarförfattare i kategorin "Läsarnas pris" tre år i rad vid deckarfestivalen Crimetime, och böckerna har sålts till ett 30-tal länder. 

Att det gått så bra tycker Emelie Schepp själv är lite svårt att greppa.  

– Jag började ju en gång som egenutgivare och minns när jag höll det första bokpaketet i handen. När jag öppnade kartongen var jag helt darrhänt och grät glädjetårar. Att jag nu sålt så många böcker, det går inte att ta in. 

Den 21 mars släpptes den femte delen i serien, Broder Jakob. Och snart går det dessutom att gå en vandring i romankaraktärens fotspår i Norrköping, där böckerna utspelar sig.

Upplev Norrköping och journalisten och författaren Peter Kristensson har tagit fram deckarvandringen, där även stadens historia kopplas samman. 

– Vandringen kommer att visa de platser, områden och byggnader som böckerna utspelar sig på eller i. Det blir en timmes lång vandring runt Motala Ström, berättar Emelie Schepp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista