47 åring häktad misstänkt för mord i Godegård

Den 47-årige man som är misstänkt för att ha mördat en 44-årig kvinna i Godegård utanför Motala häktades idag av Linköpings tingsrätt. Mannen är skäligen misstänkt för mord och åklagaren har nu en vecka på sig innan åtal ska vara väckt.

Trots att 47-åringen alltså häktades så var hans advokat, Anders Berglund, nöjd med beslutet. Och det eftersom det inte blev en ordinarie två veckor lång häktning utan den kortare så kallade utredningshäktningen och det på den lägre misstankegraden - skäligen misstänkt.

Om inte åklagaren har tillräckligt med material i utredningen för att vecka åtal om en vecka så måste han antingen presentera mycket starka skäl till att mannen ändå ska fortsätta sitta i häkte - eller så släpps mannen fri.

47-åringen själv förnekar varje form av brottslig handling gentemot den 44-åriga kvinnan. Kvinnan själv har inte hörts av sedan helgen den 8-9 oktober. Ingen har använt hennes bankkort eller hennes telefon sedan dess.

Häktningsdomaren Jan-Henrik Skarborg förklarade att detta tillsammans med vad åklagaren lagt fram under förhandlingen gör 47-åringen skäligen misstänkt för att ha bragt henne om livet. Men hon är inte hittad. Åklagare Wilhelm Storck säger till nyheterna att detta faktum är minst sagt en komplikation i utredningen. Han vill inte låta sej intervjuas men på frågan om han tror att han kommer att väcka åtal svarar han att det är mycket svårt att säga idag. Men det är inte omöjligt att döma någon för mord även om mordoffret inte hittats. Fast Christian Diesen som är professor i straffrätt säger till Sveriges Radio Östergötland att det är svårt men inte omöjligt att åtala någon för mord även om det inte finns någon kropp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".