Långtidssjukskrivna får hjälp i nytt projekt

Antalet långtidssjukskrivna fortsätter öka. Många av dessa är också arbetslösa och för dem är det svårare att bli friska. Men i Norrköping görs en satsning för att hjälpa dem.
Antalet långtidssjukskrivna fortsätter öka. I februari var dom över 12.000 i Östergötland. Många av dessa är också arbetslösa och för dem är det svårare att bli friska. Det visar en ny rapport från Riksförsäkringsverket. Men i Norrköping görs en satsning för att hjälpa de som drabbats på detta sätt. Omkring 40 personer har hittills deltagit i Brytpunkten, ett samarbete mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och fackföreningarna LO och TCO. Individuellt stöd, kontakter med sjukgymnaster och arbetsterapeuter samt studier och arbetsträning har gjort att flera av dem kunnat börja arbeta igen. Hör mer om projektet i Östergötland i dag i SR Östergötland klockan 16.00
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".