Linköping

Rester från studentfest blev misstänkt bomb

0:57 min

Ett misstänkt föremål, som senare visade sig vara helt ofarligt, ledde till att polisen valde att spärra av delar av universitetsområdet i Linköping och inleda en utrymning.

Det var vid lunchtid på torsdagen som polisen larmades om ett farligt föremål på Vallaområdet och eftersom man inte kunde utesluta att det verkligen var farligt, valde man att spärra av området och tillkalla Nationella bombskyddet.

Senare började man också att utrymma vissa lokaler, men strax efter klockan 14 kom beskedet att föremålet var ofarligt och därefter hävdes avspärrningarna snabbt.

Enligt polisen var föremålet som orsakade avspärrningarna en blinkande dioder som hängde ut från en brevlåda.

Orsaken till att man så snabbt kunde konstatera att det var ofarligt, var att det visade sig att det funnits ett stort antal helt ofarliga diodrar av den typen på universitetsområdet i samband med studentfestligheter tidigare i veckan.

En person ska också ha kontaktat polisen efter att ha tagit del av beskrivningen av föremålet via media. Och det han berättade var att han tidigare slängt en dioder i vad han trodde var en papperskorg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista