Busschauffören bröt mot lagen

Just nu fortsätter arbetet med att identifiera passagerarna på den buss hemmahörande i Norrköping som på väg från Bosnien i går körde in i ett tak i danska Gedser.
Det var 4 passagerare som satt i bussens övervåning som omkom. 16 personer skadades svårt och vårdas just nu på tre olika sjukhus i Danmark. Den danska polisen säger till Sveriges Radio Östergötland att mycket tyder på att chauffören kommer att misstänkas för vållande till annas död. Han har brytit mot den danska vägtrafiklagen, kört för fort och inte varit tillräckligt uppmärksam, säger Torben Jessen danskt polisbefäl. Polisen genomför just nu en teknisk undersökning på platsen och förhör resenärerna. Torben Jessen säger att undersökningarna måste slutföras innan någon delges misstanke om brott, men att mycket tyder på att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom olyckan. De 31 personer som inte skadades vid olyckan har under natten vistas på ett hotell i danska Nyköbing, men kommer tillsammans med ett professionellt läkarteam att återvända till Sverige innan kvällen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista