Oskadda väntas hem i kväll

Det har nu gått ett dygn sedan den svåra bussolyckan i Danmark inträffade och 4 personer omkom. 14 personer vårdas fortfarande på sjukhus, medan de oskadda nu är på väg hem till Östergötland.
Enligt nya uppgifter är sju av dem som är kvar på sjukhus i Danmark från Linköping, tre från Norrköping och två från Motala. Vad de har för skador är fortfarande oklart. Bosniska föreningen i Norrköping har under hela dagen kontakts av oroliga anhöriga och andra landsmän. Ombord på olycksbussen fanns ett 50-tal passagerare på väg hem till Sverige efter att ha besökt Bosnien. Under hela dagen har arbetet med att identifiera offren pågått. Ett arbete som varit mycket svårt, berättar Sylvia Rydström vid polisen i Östergötland. Busschauffören har förhörts av dansk polis och chauffören är i nuläget misstänkt för brott mot den danska trafikförordningen. Han tros ha kört för fort, ej varit uppmärksam och inte ha följt skyltar och anvisningar på platsen. Tidigare har sju olyckor inträffat vid det danska färjeläget. Senast i april i år, då en tvåvåningsbuss rammade samma stålbalk som den svenska olycksbussen gjorde i går.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".