Ny form av gymnaiseutbildning till länet

Östergötland blir först i landet med ett nytt yrkesutbildnings-centrum inom vård och omsorg. Enligt skolminister Ibrahim Baylan är en av anledningarna till att regeringen satsar på projektet att man ska öka statusen för vårdyrket och även få in fler manliga sökanden.

Regeringen avsätter en och en halv miljoner kronor till projektet som är ett samarbete mellan kommuner, landsting och näringsliv. Ursprungligen kommer förslaget från regionförbundet Östsam. Och idag besökte skolminister Ibrahim Baylan en yrkesutbildningskonferens i Linköping där han förklarade varför han tyckte förslaget var värt att satsa på:
- Vi ser ju att där man har bra samarbete mellan bransch och utbildning där håller utbildningen högre kvalitet och fler elever fullföljer utbildningen. Det är viktigt.

Utbildningen kommer att förläggas till olika platser runt om i länet. När det gäller vård och omsorgs utbildningen så är det ännu inte klart vilka som kommer delta men för teknikutbildningen där planerna har kommit längre skall Norrköping, Linköping, Motala och Mjölby vara med, här finns också metallarbetarförbundet involverat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".