Finspångs simklubb tappar medlemmar

Simklubben i Finspång har inte kunnat träna på hemmaplan sedan simhallen stängdes för två år sen. Medlemsantalet har mer än halverats och de barn och ungdomar som finns kvar får åka till Skärblacka för att simma.

Simhallen i Finspång fick stängas i juni 2003 på grund av rasrisk och efter det har simklubben tappat 60 procent av sina medlemmar.
- Det som är den största nackdelen är att vi inte har kunnat rekrytera några nya simmare. Det gör att vi också tappar tränare. När vi började hade vi många tränare, nu har vi tre kvar. Risken finns att vi inte har några tränare när vi väl har en simhall i Finspång,  säger Per Johansson som är ordförande i simklubben.

Ny simhall planeras
En ny simhall för klubben att träna i kan bli aktuell under 2007. För kommunen har planer på att utveckla Grosvadsområdet där en anläggningen med bad, bowling och relaxavdelning är ett första steg för 160 miljoner kronor. Sedan ska man rusta upp ishall, bandyrink, fotbollsplaner och sporthallen Aluceum.

Simhallen kräver marknadsföring
Flera idrottsföreningar är positiva till projekt Grosvad men säger att det också krävs att kommunen marknadsför området för att få ett tillräckligt underlag så det går runt. Även Per Johansson i simklubben tycker det är bra med en ny arena och hoppas att föreningen ska klara sig ekonomiskt tills dess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".