Demokratikontor i Hageby?

Hur den lokala demokratin i Norrköping ska fungera nästa år när kommundelsnämnderna försvinner är fortfarande oklart. Jan Larsson, en av eldsjälarna inom projektet Ditt Nya Hageby i södra Norrköping, smider planer för ett demokratikontor där.
- Det är ett stort behov, bland annat för att hälften i Hageby inte talar svenska. De måste få information på sina egna spårk, säger Jan Larsson. Larsson har talat med biblioteket, kommundelsnämnden, fritidsgården och församlingen, med bostadsbolagen och frivilligcentralen och diskrimineringskontoret. Han har tänkt sig tre samhällsinformatörer på heltid och stort engagemang från föreningarna. Arbetssökande ska få hjälp, studiecirklar arrangeras, information lämnas av socialtjänst och andra kommunala organ liksom av polis och landsting. Jan Larsson har tänkt sig att där ska vara full verksamhet om ett år. - Fölrhoppningen tillsammans med kommunen. Men vi tänker driva ärendet om ett demokratikontor vidare om inte kommunen ställer upp, säger Jan Larsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista