Fälttävlan lockar storpublik

Under söndagen avslutas Nordiska Mästerskapen i fälttävlan på Duseborg utanför Linköping. En storpublik väntas se ryttarävlingarna.
Under söndagen rider ryttarna och hästarna terräng. Under lördagen avjordes hoppning och dressyr. - Än så länge är jag nöjd. Hästen brukar vara spänd inne på dressyrbanan men det har gått bra, säger Katrin Nordling med hästen Cacao of Tollstad. Det är tio års sedan den första fälttävlan hölls på Duseborg. Idag är banorna fler och större. I och med att nordiska mästerskapet avgörs här, ställer fler ryttare och hästar upp än någon gång tidigare. - Det är nog 120 starter vilket ställer höga krav på arrangörer och funktionärer. Men än så länge har det gått bra, säger tävlingsansvariga Eva Brodin. Fälttävlan är en växande sport. Duseborg har de senaste åren börjat locka ryttare från de nordsika grannländerna. - Det gör att vi har ett rekordfält i år, säger en nöjd Brodin. Resultat från tävlingarna på Duseborg i den lokala sporten klockan 17.05 på söndageftermiddag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".