Mer resurser behövs till Norrköpings flygplats

För att Norrköpings kommun ska klara av övertagandet av Kungsängens flygplats behövs det sättas till en hel del resurser. Det konstaterar den grupp som arbetar med övertagandet av flygplatsen.

Nu är det bara några veckor kvar innan Norrköping tar över Kungsängens flygplats från Luftfartsverket. 1 januari tar man över anläggningarna och den 1 april tar kommunen över driften. Inför det här är det mycket som måste planeras.

Redan idag finns en grupp som arbetar aktivit med övertagandet. Där ingår blandannat flygplatschefen, Marie Torstensson och en representant från Norrköpings marknadsföringsbolag och en från Transportcentrum. Kontakter har redan nu skapats med flygbolag och researrangörer, information och marknadsföringsmaterial har börjat tagits fram.

Men enligt den grupp som arbetar kommer det behövas en projektledare som kan strukturera upp arbetet fram till april.

I ett brev till kommunen konstaterar gruppen, med Marie Torstensson som avsändare, att det viktigaste just nu är att hitta operatörer som är villiga att satsa på Norrköpings flygplats och därför måste arbetet koncentreras på det, alla kontakter måste utnyttjas och nya initiativ måste fram. Det måste till kontinuerliga kontakter med resebyråerna och viktiga personer måste knytas till arbetet. En budget och en affärsplan för flyplatsen måste tas fram och fastställas, och allt från tillstånd för driften och tillstånd för taxfreehandeln måste ordnas. En ny webbsida för flygplatsen ska också skapas. Det här arbetet kommer enligt gruppens PM kosta kommunen runt 600 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".