Kommunpolitiker avgår efter intern kritik

Oppositionsrådet och folkpartisten Kristin Lundberg i Norrköping lämnar samtliga politiska uppdrag med omedelbar verkan.

Anledningen är att hon har fått kritik av den lokala partistyrelsen efter att hon öppet kritiserat den nya ordförande Mathias Sundin.

För ett par veckor sedan kom ordförande Mathias Sundin med ett utspel där han befarade att situationen i stadsdelen Hageby är på väg att bli lika explosiv som i de etniskt hårdsegregerade franska förorterna och att det finns risk för framtida kravaller i området.
Kristin Lundberg tyckte det var en felaktig beskrivning av Hageby, vilket hon också gick ut med i media.  Och det uttalandet har enligt folkpartiets styrelse, allvarligt skadat partiet i Norrköping.

Efter drygt 15 år i kommunpolitiken väljer därför Kristin Lundberg att lämna sina uppdrag med omedelbar verkan eftersom hon upplever att medlemmarna inte har något förtroende för henne. Men hon upplever det inte som svårt att lämna politiken:
- Jag tycker att jag har rätt i sak, så på så sätt så känns det inte så svårt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".