Höjd säkerhet på flera av länets vägar nästa år

Nu ska trafiksäkerheten höjas på riksväg 55 utanför Norrköping. Det är bara ett av de projekt som Vägverket påbörjar nästa år. I dagarna klubbades listan på de vägar som ska förbättras i länet.

Det stora projektet för Vägverket även nästa år är ombyggnationen av riksväg 51 förbi Svärtinge utanför Norrköping. Bygget har redan inletts och arbetet som beräknas pågå till sommaren 2008 beräknas kosta totalt 195 miljoner kronor.

I Norrköping ska Söderledens anslutning till E22:an nu påbörjas, ett bygge som kommer att kosta närmare 80 miljoner kronor.

Även riksväg 55 mellan Norrköping och länsgränsen mot Sörmland ska rustas upp. Bland annat ska en mittlina sättas upp på sträckan från Simonstorp och till länsgränsen. Dessutom ska en gång- och cykelbana byggas vid Simonstorp. Totalt satsar Vägverket 30 miljoner kronor på vägen.

Flera åtgärder planeras också för att höja säkerheten på riksväg 50. Bland annat byggs en ny korsning vid Alvastra.

I vägverkets plan för nästa år finns också förbättringar av vägar i Borensberg och Finspång. För fem miljoner kronor ska vägarna göras mer tillgängliga för cyklister och gående.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".