LHC förlorade mot Färjestad

Igår meddelade ju oväntat Roger Melin att han lämnar tränarposten i LHC efter den här säsongen. Han vet ännu inte vart han tar vägen sedan men berättade efter matchen mot Färjestad igår kväll att han vill fortsätta som tränare men om det blir i Sverige eller utomlands återstår att se och Melin har en agent som ska leta efter olika alternativ.

I Karlstad lyckades han dock inte leda sitt lag till seger igår. Färjestad vann med fyra mål mot tre.

Efter förlusten mot Färjestad med 3-4 uttalade sig Melin om beslutet.
-Det har varit ett svårt ställningstagande. Men jag känner att det är dags att gå vidare, sade han.

Under måndagseftermiddagen kom beskedet från Linköping att succétränaren Roger Melin lämnar föreningen när årets säsong är över. Ett ovanligt besked mitt under pågående säsong. Melin och Linköping bestämde samtidigt att det bara var efter matchen mot Färjestad som de skulle uttala sig om beslutet och framtiden, tills säsongen är över eller LHC hittar en ny tränare.
-Föreningen ville gå ut med det här direkt och det är väl lika bra. Då slipper vi alla spekulationer, sade Melin.

Diskussionerna om Melins fortsatta arbete i klubben inleddes redan i somras och under julhelgen blev det dags att fatta beslut.
-Det har gått så pass bra och kanske är det lika bra att bryta när allt känns så bra istället för att jag stannar och vi kanske får fatta konstiga beslut under negativa former längre fram, sade Melin.

Oviss framtid

Han vet ännu inte vart han tar vägen efter årets säsong med Linköping.
-Jag vill fortsätta som tränare. Om det blir här i Sverige eller utomlands återstår att se. Min agent ska leta alternativ åt mig, berättade Melin.

Melin har gjort Linköping till ett stabilt topplag under sina två och halvt år i föreningen och slutat fyra och tvåa i grundserien. Men laget har under hans ledning inte nått längre än till kvartsfinal i SM-slutspelet. I år blir sista chansen på ett tag för Melin att ta laget förbi det steget.
-Jag återvänder gärna till Linköping någon gång i framtiden. Jag trivs mycket bra i föreningen, sade Melin.

I Karlstad lyckades han dock inte leda sitt lag till seger. Färjestad inledde elitseriemötet riktigt starkt och gick till vila efter första perioden med 2-0. I andra perioden kom Linköping tillbaka och både reducerade och kvitterade.

Andra målet

Matchen avgjordes efter 10.01 i tredje perioden då Färjestads finske back Rami Alanko stänkte in ett stenhårt slagskott bakom vikarierande LHC-målvakten Jonas Fransson, målet betydde 4-3. För Alanko, som värvades inför säsongen, var det andra målet i FBK-tröjan, hans klart viktigaste.
-Det här var en oerhört viktig seger för oss om vi ska titta uppåt i stället för nedåt i tabellen, sade FBK-tränaren Bo ”Kulon” Lennartsson.

Roger Melin kunde bara gratulera sin kollega.
-Det är tråkigt att förlora en sån här match när vi kommer tillbaka från 0-2 och 2-3, men Färjestad gjorde det bra, sade Melin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".