Övertagandet av flygplats dröjer

Norrköpings kommun skulle ha tagit över Kungsängens flygplats den 1 januari men en ekonomisk värdering av flygplatsen gör att det tar lite längre tid än beräknat.

Anledningen till att övertagandet av Norrköpings flygplats har försenats är att Luftfartsverket inte är klar med den värdering som ska göras då staten lämnar ifrån sig egendom.

Den statliga flygplatsen Kungsängen skulle har blivit kommunal den första dagen på det nya året men nu tar det lite längre tid. Driften ska övertas den 1 april och för de anställda blir det ingen större skillnad med en ny ägare eftersom Norrköpings kommun köper driften av Luftfartsverket fram till årsskiftet 2007-2008.

Kommunen har anställt en projektledare för flygplatsen och det är nuvarande flygplatschefen Mari Torstensson. Björn Johansson kommundirektör säger till Sveriges radio östergötland att kommunen nu har startat diskussioner med flygbolagat Skyways som idag flyger från flygplatsen om turtäthet och priser. Men även med andra bolag om intresset att börja flyga från Norrköping för att få upp resandet som har varit det stora problemet för flygplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".