LHC:s tränare Roger Melin. Foto Pressensbild

Tredje förlusten för LHC

I den 34 omgången av Elitserien i ishockey vann HV 71 med 2-1 över LHC i Cloetta Center inför 8334 åskådare. I säsongens tidigare möten mellan lagen har HV inte vunnit någon av matcherna.

Trots förlusten behåller LHC sin tredje plats i Elitserien, men laget har nu tre raka förluster.

Totalt så var det 8 334 personer som såg LHC besegras av HV71. LHC:s målvakt Fredrik Norrena var förgrymmad efteråt.

-Det första målet får jag ta på mig, men totalt sett var vi alldeles för passiva. Det måste till en ordentlig skärpning i fortsättning, suckar mycket besvikne Norrena.

Linköping hade plockat fem av nio möjliga poäng mot serieledaren innan torsdagens möte. Och det märktes i inledningen - på HV 71. Gästerna öste på i ett högt tempo redan från nedsläpp och visade att man verkligen var ute efter första segern mot östgötarna den här säsongen.

Räddade straff

Efter drygt sju minuter var ett ledningsmål på gång, men frie Mika Hannula revs ned och ordnade en straff. Men Andreas Karlsson lyckades inte överlista finske OS-målvakten Fredrik Norrena. I stället tog Linköping över och Thomas Johansson svarade för matchens prestation genom att åka slalom från egen kasse genom hela HV-försvaret. Den 35-årige backen avslutade genom att peta pucken förbi svenske OS-målvakten Stefan Liv.

Det kunde ha räckt till ännu en seger mot HV 71.

I stället bröts sviten.

-Vi har inte alls samma intensitet nu som långa stunder i höstas, samtidigt som vi av någon anledning blivit väldigt försiktiga. För tillfället har vi en hel del att jobba med, sade Linköpings tränare Roger Melin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".