Ett år sedan ung kvinna mördades i Norrköping - fortfarande ingen åtalad

Idag är det ett år sedan en 19-årig kvinna i Norrköping våldtogs och mördades och en stor och komplicerad utredning startade. Ännu har ingen åtalats för brotten men en 26-årig man är starkt misstänkt. Nu hoppas polisen att åtal kan väckas under januari månad.

Den unga kvinnan hittades död på en plats nära Arkösundsvägen i utkanten av Norrköping den 9:e januari förra året efter att hon varit ute och roat sig en lördagskväll.
Mannen som arbetade som tidningsbud var en av många personer som förhördes om vad han kunde ha sett under mordnatten och han lämnade då frivilligt ett salivprov för dna-analys.
Det provet band honom till en våldtäkt året innan och i somras dömdes han till fängelse för det.

Och i juni 2005 kom ett litet genombrott i mordutredningen då 26-åringen medgav att han träffat den mördade kvinnan. Varför kvinnan mördades vet inte polisen men att de fått tag i rätt gärningsman är de övertygande om, säger kriminalinspektör Anders Selevik.
Polisens utredningmän hoppas nu att åtal väcks av åklagare innan januari månad är slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".