Lidl hoppar av etablering i Norrköping

Livsmedelskedjan Lidl vill inte längre etablera sig i Eneby centrum i Norrköping. Företaget har bett kommunen att stoppa det arbete med detaljplanen som pågår för en utbyggnad av centrum.

Det var 2001 som stadsbyggnadskontoret började upprätta utvecklingsplaner för Eneby centrum, och sedan Lidl visat intresse för att etablera sig där, har man arbetat med en detaljplan som skulle göra det möjligt för kedjan att bygga en butik.

- Att Lidl nu hoppar av skapar andra förutsättningar för utvecklingen av Eneby centrum eftersom de skulle ha finansierat en del av arbetet, säger kommunalrådet Eva Andersson (s).

-Trots att livsmedelskedjan inte längre är aktuell kvarstår behovet av att stärka centrum, bland annat behövs fler parkeringsplatser och bättre infartsmöjligheter från Finspångsvägen, säger Eva Andersson.

- Tillsammans med boende och företagare i området måste kommunen nu hitta ett nytt koncept, säger säger Gunnar Bredin (m), andre vice ordförande i stadsplaneringsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".