Äldreboende nyinvigt - men personalen vill se ytterligare ombyggnationer

Idag återinvigdes Västerlidens äldreboende i Rimforsa utanför Kisa. Boendet har länge haft allvarliga brister i arbetsmiljön och byggdes om i sista sekunden innan Arbetsmiljöinspektionens tidsfrist gick ut i december förra året.

Ombyggnaden av Västerliden har tagit många år att få igenom. Politikerna i socialnämnden och i kommunstyrelsen har haft olika åsikter om ifall det skulle byggas om eller byggas nytt.

Men nu har det byggts om, efter att Arbetsmiljöinspektionen legat hårt åt kommunen och i omgångar hotat med att stänga verksamheten om inte framförallt toaletterna blev större .
15 miljoner kostade ombyggnaden, mot 23 miljoner som beräknades för en nybyggnation.

Och bra har det blivit tycker undersköterska Katarina Albertsson med bland annat större utrymme runt dusch och toalett. Men det finns mer att göra, säger hon:
- Vår demensavdelning är alldeles för trång idag. Det är ju tio år sedan den byggdes och då var ju normerna helt annorlunda. Vi får inte plats med alla hjälpmedel som behövs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".