foto: Lenny Ignelzi, Pressens Bild

Succégolf av Liselotte Neumann

Liselotte Neumann från Finspång förde tillsammans med Annika Sörenstam Sverige till ensam ledning i par-VM i golf i Sydafrika på lördagen.

Annika Sörenstam och Liselotte Neumann är med sina 139 slag tre slag före Sydkorea och fyra före de båda treorna, Finland och Colombia. Tävlingen avslutas med individuella rundor idag, söndag.

Fenomenala slag av världens bästa kvinnliga idrottare och magiska puttar från en 39-årig veteran. Det förde Sverige till ensam ledning i par-VM i golf i Sun City i Sydafrika.

-Det var bra lagarbete hela dagen. Jag hade strålande inspel och Liselotte satte allt som hon såg på greenen, förklarade Sörenstam.

Svenskorna delade ledningen med Sydkorea efter första dagen men inledde lördagens foursome där man spelar varannat slag lite trevande. Efter det fjärde hålet där man gjorde en dubbelbogey var man fem slag efter koreanskorna.

-Men vi brydde oss inte om vad de gjorde, vi hade en plan och även om dubbelbogeyn var en motgång så körde vi ner huvudena och koncentrerade oss på vad vi skulle göra, sade Neumann.

På det nionde hålet, ett par fem-hål, nådde Sörenstam greenen på en ö på andra slaget och Neumann sade putten för en eagle. Sydkoreanskorna Bo Bae Song och Meena Lee tvingades till en bogey och tappade tre slag.

På det tolfte efter ett strålande inspel av Sörenstam och en ny fenomenal putt från Neumann blev det birdie och ledning sedan koreanskorna gjort en ny bogey. Svenskduon gick sista nio på 33 slag, ett mycket starkt resultat i foursome där det brukar vara få birdies.

Återigen var den amerikanska duon Paula Creamer och Natalie Gulbis en besvikelse. De ligger bara delad sjua på 143 slag efter en 75-runda på lördagen. Tävlingen avslutas med individuella rundor på söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".