Vandrarhemsägare vill öppna hotell i Ödeshög

Det stängda hotellet i Ödeshögs centrum kan komma att öppnas igen. De två ägarna till Borghamns vandrarhem har lämnat en förfrågan till Ödeshögs kommun om att få arrendera delar av hotellets lokaler i centrum.

Det är Pär Sveningson som driver Borghamns vandrarhem tillsammans med Lennart Wester, och med ett hotell skulle de kunna utveckla besöksnäringen, tror Pär Sveningson.
- När det gäller Ödeshög så är det ju ett lågprishotell där och vi vänder oss lite till kommunens näringsliv. De behöver ju någonstans att kunna bo över och naturligtvis även turister.

Det är Ödeshögs kommun som äger hotellfastigheten i centrum och i höstas fattade fullmäktige ett beslut om att försöka hyra ut restaurangdelen. Nu kommer Pär Sveningson och Lennart Wester lite oväntat med en skriftlig förfrågan om att få hyra både restaurang och de tidigare hotellrummen. Något som överraskade kommunalrådet Jan-Olof Gustavsson.
- Det här är ju ett nytt förslag som kommer fram nu och vi har ju haft uppe det här i fullmäktige förut så därför måste vi titta över det här nu så att vi gör rätt. Men helt klart är att det är intressant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".