Mamma och tvååring rånad i lekpark

uppdaterad version 17.15

En kvinna och hennes tvårige son knivhotades av två personer i Enebyparken i Norrköping.

Det var vid halv elvatiden i förmiddags som två män i gråa rånarluvor stoppade den 24-åriga mamman i närheten av gungställningen i Enebyparken.

I sin väska hade hon 1500 kronor pengar som hon precis hämtat ut från bankomaten i Eneby centrum och i en barnvagn satt hennes två årige son.
För polisen har kvinnan berättat hur den ene av männen höll kniven mot sonens hals och krävde att få väskan. Han ska också ha sagt att han var beredd att göra pojken illa.

De båda männen som enligt kvinnan var yngre och ganska kortvuxna, fick väskan och försvann sedan springande från platsen i riktning mot Enebyskolan.

Trots intensiva spaningar under dagen är de fortfarande på fri fot men enligt Ronnie Dahlqvist har polisen säkrat en del spår på brottsplatsen.

Den 24-åriga kvinnan och hennes son fick inte några fysiska skador vid rånet, men var enligt Ronnie Dahlqvist rejält uppskärrade och chockade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".