Kampanj mot buller i skolan

Igår fick Lysingskolan i Ödeshög besök av en arbetsmiljöinspektör inom ramen för en landsomfattande kampanj som vill minska bullret i skolor och förskolor.

Ett av problemen som diskuterades på Lysingskolan igår var den stökiga miljön inne på rasterna.

Den här veckan är Arbetsmiljöverket ute och inspekterar buller i 500 skolor och förskolor landet runt. 33 inspektioner ska göras i Östergötland och syftet med inspektionerna är att få ansvariga att ta itu med de problem som finns.

Vid inspektionen på Lysingskolan diskuterades bland annat den stökiga miljön inomhus på rasterna. Eleverna har inga rejäla uppehållsrum utan tvingas vara i korridoren.

På skolan är man väl medveten om problemet och enligt rektor Patrik Landström så ska man nu se till att det blir fler vuxna i korridorerna när det är rast. 
- Forskning visar att den största grogrunden till nya mobbningsproblem är trängsel i korridorerna, säger Patrik Landström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".