Länsstyrelsen oroad över antalet bostadslösa

87 personer i Norrköping och 50 personer i Linköping är hänvisade till akutboende, härbärgen eller är uteliggare. Det visar en stor undersökning av hemlöshet som Socialstyrelsen har gjort. Lisbeth Gustavsson, socialkonsulent på länsstyrelsen, tycker att det är mycket allvarligt att så många är utan bostad.

87 personer i Norrköping och 50 personer i Linköping har ingenstans att bo. Det betyder att de är uteliggare, bor på härbärgen, hos kvinnojour, akutboende, hotell, camping eller vandrarhem.

Socialstyrelsen som gjort undersökningen påpekar dock att siffran för Norrköping kan vara något för hög. Enligt Lisbeth Gustavsson på länsstyrelsen är det anmärkningsvärt att så många i Norrköping och Linköping saknar ett eget boende. Hon säger att det är kommunernas ansvar att se till att den här gruppen får tak över huvudet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".