Oklart vad som händer med priset på fjärrvärme i Söderköping

Energibolaget E.on som i mars tar över fjärrvärmen i Söderköping kan för tillfället inte säga hur avgifterna kommer att påverkas av en ny ägare. Idag har Söderköping den  högsta fjärrvärmetaxan i länet.

Efter att Söderköpings närvärme gick i konkurs i april förra året har bolaget drivits av en konkursförvaltare och korta avtal har bestämt priserna där kommunen är en av de största kunderna.

E.on räknar med att göra tekniska investeringar i anläggningen i Söderköping men det ska inte påverka fjärrvärmepriset. Hur det ska bli med avgifterna vill inte Anders Östlund, affärsområdeschef för Värme och Avfall på E.on, ge några besked om idag.
- Vi måste ta en djupare diskussion med kommunen och de kunder som finns i Söderköping. Det är en fråga för djupare analys.

Söderköpings kommunalråd Barbro Tjernström är nöjd med att fjärrvärmefrågan nu har löst sig.
- Det känns bra att vi nu har fått det här beskedet som vi har väntat på i ett år. Vi vet nu att vi har partner att diskutera med i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".