Chark-jobb i fara

Charkuteriföretaget KLS i Mantorp med 30 anställda riskerar nedläggning, om företaget går ihop med slakteriföretaget Swedish Meats.

Samtidigt planerar företaget för investeringar i Linköping.Enligt lantbrukstidningen ATL utreder Swedish Meats stora rationaliseringar av verksamheten, något som företaget bekräftar.

Det bondeägda slakt- och charkuteriföretaget KLS har sitt huvudkontor i Kalmar, men har även tillverkning i bland annat Linköping och Mantorp. Redan idag är verksamheten i Linköping på väg att avvecklas.

Om Swedish Meats och KLS gör allvar av sin planer på att gå ihop är frågan om vad som händer med KLS övriga anläggningar med sammanlagt 400 anställda.

Lantbrukstidningen ATL redogör idag för de alternativ Swedish Meats utreder, och samtliga dessa läggs KLS anläggningar ner i början av nästa år.

Tillverkning och investeringar läggs på Swedish Meats stora anläggningar. Slakteriet i Linköping får mer nötslakt och styckning, samt korvtillverking. Sammanlagt investeringar på 15 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".