Polisen förtegen om mordutredning i Motala

Uppdaterad version 11:45

Polisen är fortfarande förtegen om utredningen runt den kvinna i 30-årsåldern som greps i Motala tidigt i morse misstänkt för att ha dödat sin son. Brottsrubriceringen är mord alternativt dråp.

Det var strax efter klockan tre i natt som ambulanspersonal och polis hittade pojken, född 2002, död i en bostad i Motala. Enligt polisen hade mamman själv larmat SOS-centralen.

Under samtalet ska hon ha sagt att hon dödat ett barn, men uppgifterna om vad som egentligen hänt under natten är fortfarande mycket knapphändiga. Polisen vill inte heller gå in på hur pojken dog.

-Just nu kan vi bara spekulera om det. En rättsläkare finns på brottsplatsen just nu, men först efter obduktionen kan vi veta säkert, säger polisens presstalesman Mikael Skoog. 

Han säger också att det pågått förhör under förmiddagen, men vill inte gå in på vilka som förhörts och vad mamman, som greps tidigt i morse, själv har sagt.

På den avspärrade brottsplatsen i utkanten av Motala pågår samtidigt den tekniska undersökningen. Några besked om vad den har gett finns dock ännu inte.

- Rent utredningsmässigt blir det här sannolikt ett ganska okomplicerat fall, men det är alltid lika fruktansvärt när något sådant här händer, säger Mikael Skoog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".