Inga plusjobb i Finspång

Finspångs kommun kan förstå fackförbundet Kommunals motstånd mot att plusjobbare ska gå in och arbeta inom barnomsorgen och äldreomsorgen.

Socialförvaltningens chef Britt-Marie Ellersten skulle hellre vilja se en mer permanent lösning för att få in fler personer inom vården.
- Det här är ju en tillfällig arbetskraft och visst kan de komma in och förgylla tillvaron under en begränsad tid men det vi skulle vilja ha är ju fler tjänster permanent.
Än så länge har ingen fått ett plusjobb i Finspång.  Arbetsförmedlingen räknar emellertid med att 70 personer ska få arbete inom kommunen, landstinget eller statliga förvaltningar, men eftersom förhandlingarna mellan kommunen och fack inte är färdiga än har inga jobb förmedlats.
Enhetscheferna inom äldreomsorgen har fått ansöka om plusjobbare. Men om den personen inte ska ta över den ordinarie personalens arbetsupggifter är det inte alla som anser att det finns ett behov av en extra resurs.

Rose-Marie Samuelsson är enhetschef på Östermalms hemtjänst och där har man inte ansökt om några plusjobbare.
- Jag tyckte att det var svårt att se det behovet i hemtjänsten. Det kan ju inte bara vara att man ska ta emot ett visst antal, utan det måste också finnas meningsfulla arbetsuppgifter så att det leder till någonting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".