Får pengarna tillbaka efter felaktig insättning

En långdragen process är nu över för en man från Norrköping som av misstag satte in pengar på en annan privatpersons konto. Efter två år har nu Norrköpings tingsrätt beslutat att mannen ska få pengarna tillbaka.

En 67-årig man råkade för två år sedan av misstag betala in medlemsavgifter till en golfklubb på totalt 3600 kronor till en privatperson i Norrköping

När mannen upptäckte felet skrev han flera brev till kvinnan som fått pengarna och sökte henne även per telefon för att få den felaktigt utbetalda avgiften tillbaka. Men han fick aldrig någon kontakt med kvinnan som inte heller betalade igen pengarna.

Mannen var till slut tvungen att kontakta kronofogdemyndigheten och stämma kvinnan i domstol. Nu i veckan, två år efter att mannen gjorde den felaktiga betalningen, gav Norrköpings tingsrätt mannen rätt. Kvinnan ska betala tillbaka pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".