Butik i Ulrika säljs

Lanthandeln i Ulrika är till salu och köpare blir troligen Linköpings kommun.

Det är handlaren Peter Andersson och hans fru Marie-Louise som nu vill att kommunen tar över lokalerna.
- Det är för jobbigt med ekonomin i företaget. Vi kan inte ha någon anställd och vi tycker att vi får jobba alldeles för mycket för den ringa summa som det ger, säger Peter Andersson.
Trots flera år av vikande lönsamhet har Peter och Marie-Louise Andersson drivit Ulrika Livs. Deras förhoppning har varit att butiken ska drivas vidare i någon annan form och sådana diskussioner pågår nu i bland byalag och föreningar i Ulrika.

Linköpings kommun har ännu inte tagit ställning till erbjudandet att ta över butikslokalen, men har fört sådana diskussioner, säger näringslivssekreteraren Per Widman. Kommunen har tidigare tagit över butikslokalen i Skeda söder om staden och hyr nu ut den. Det har slagit väl ut och kan bli lösningen även i Ulrika. Något som Peter Andersson hoppas på.
- Tankarna där är väl då att kanske göra någon form av ombyggnation och kanske genom det banta elkostnader och annan löpande drift så det blir lite billigare.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".