Misstänkt mördare anhållen - polisen förtegen om utredningen

Uppdaterad version 16:50
Den 26-årige man som greps i Valdemarsvik i natt har nu anhållits misstänkt för restaurangmordet i Norrköping igår kväll.

Mannen har under dagen förhörts men polisen är mycket förtegen om vad som hittills kommit fram och enligt Thommy Håkansson, chef för kriminalpolisen i Norrköping, vet man än så länge inte mycket om motivet.
- Jag tror att ett möjligt sådant kan ha utkristalliserats men under den fortsatta tekniska undersökningen, rättsmedicinska undersökningen och förhör så vill jag hoppas och tro att vi får fram ett motiv.

Det var vid halv ett-tiden natten till tisdag som den misstänkte mördaren greps i Valdemarsvik. Då hade sju timmar gått sedan den 29-årige mannen hittats död på en pizzeria i centrala Norrköping.

Enligt Thommy Håkansson kommer 26-åringen från Norrköping. Han är inte sedan tidigare känd av polisen och det var förhör med andra personer som ledde polisen fram till mannen. Om de båda männen känner varandra vill Thommy Håkansson inte kommentera. Inte heller om man hittat något mordvapen.
- Vad det gäller fynd, bevis, spår och sådant det vill jag inte kommentera och inte heller hur man har mördat den här personen.

Just nu genomför polisen teknisk undersökning på brottsplatsen och håller förhör för att kunna kartlägga både den misstänkte och offret.