Ombyggnation av Ödeshögs kommunhus närmar sig

I Ödeshög saknas nu bara ett beslut i kommunfullmäktige innan kommunhuset kan byggas om.

Ombyggnationen har varit en omstridd fråga, där flera förslag har förkastats av såväl politikerna som ödeshögsborna själva.
Det ödeshögsborna protesterade emot var att flytta in förvaltningen i det så kallade centrumhuset. Flytten beräknades kosta tio miljoner kronor. Men nu verkar det finnas enighet om att bygga om det gamla kommunhuset. Den nu föreslagna ombyggnaden kostar sex miljoner.

Det nuvarande kommunhuset är inrymt i en gammal villa som byggdes till för 25 år sedan. Något som var tänkt som en tillfällig lösning. Huset har smala prång, smattar och trånga trappor. Och enligt kommunsekreterare Gunnel Lago behövs en ombyggnation.
- Det är slitna lokaler. De är inte lämpliga för det ändamål vi har. Det är inte handikappanpassat. När vi får besök så är det inte så kul att dra in dem när det är mögel och vattenskadat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".