Robert Gidehag, VD Skattebetalarna, foto Peter Bengtsson

Skattebetalarna: skatten kan sänkas

Skattebetalarnas förening har granskat ett 60-tal kommuner i Sverige och visar att skatten kan sänkas. Idag besöktes Motala och Norrköping där skatten kan sänkas med en respektive tre kronor enligt intresseorganisationen.

Sänkningarna är möjliga att göra utan att kvalitén i kommunservicen minskar menar föreningen. Det handlar om att göra rätt saker på rätt sätt säger Skattebetalarna i sin information. Vård, skola, omsorg och fritidssektornm är områden där Norrköping ligger högt och satsar mycket pengar enligt undersökningen. Motala är enligt Skattebetalarna bättre på att hålla nere kostnaderna än i Norrköping och därför är potentialen att sänka skatten där mindre.

- Kommunerna skall jämföra sina kostnader i kärnverksamheten med andra jämförbara kommuner med hög kvalité. Då kommer man se att det finns goda exempel, sa Robert Gidehag, VD på Skattebetalarna idag i Norrköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".