Nya möjligheter med tåg

I framtiden kan man komma att åka tåg från Finspång till exempelvis Linköping eller Norrköping.

Idag är det bara godstrafik som går på järnvägen till Finspång, men kommunen arbetar ihop med bland andra Banverket och Statens väg-och transportforskningsinstitut i Linköping för att binda ihop järnvägarna i länet på ett bättre sätt.

Och tanken är även att tåget skall kunna gå på spårvagnsrälsen i Norrköping

Flera kommuner, däribland Finspång, Kinda och Åtvidaberg, arbetar tillsammans med Banverket och Statens väg- och transportforskningsinsititut för att utveckla persontrafiken på järnväg i länet.

I maj kommer ett så kallat duo-tåg från Tyskland att visas upp, ett tåg som även kan köra på spårvagnrälsen i Norrköping.

Meningen är att man i framtiden skall kunna åka tåg ifrån centrala Norrköping till exempelvis Finspångs station utan att behöva byta.

Det stora järnvägsprojektet Ostlänken måste dock bli klart innan någon mer tågtrafik kan trafikera Norrköping och Linköping eftersom det inte får plats fler tåg på den befintliga banan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".