Jonas Fransson/Foto Scanpix

Förlust för LHC i första semifinalen

När det återstod drygt två minuter av matchen kunde Frölunda avgöra den första semifinalen i bäst av sju mot Linköping på lördagen.

3-2 blev slutresultatet (1-1, 1-1, 1-0).

Frölunda inledde matchen bäst och tog också ledningen efter 6.20 när Ronnie Sundin lurade bort målvakten och gjorde enkelt 1-0 framspelad av Niklas Andersson.

Strax efter Frölundas ledningsmål tog Linköpings tränare Roger Melin timeout och det gav resultat. Linköping kom allt mer in i matchen och spelade jämnt med Frölunda under resten av matchen.

Kvitteringen kom efter 14.03 när Andreas Pihl lyfte in en puck från offensiva blå mot målet. Pucken studsade på spelare framför mål och lurade Tommy Salo totalt.

I den andra perioden tog Linköping ledningen när Mikael Håkansson i numerärt överläge styrde in ett skott från Tony Mårtensson.
-Efter vår riktigt dåliga start tycker jag att vi kom tillbaka ordentligt och jämnade ut spelet. Jag är riktigt nöjd med de två sista perioderna, sade Roger Melin.

Frölunda kom ändå igen och kvitterade till 2-2 med drygt två minuter kvar av mittperioden. Det var Tomi Kallio som kämpade till sig pucken ute vid sargen. Rundade målet, lurade ner målvakten Jonas Fransson och sköt högt i mål. Matchen snyggaste mål.

Den sista perioden blev riktigt dramatiskt med flera situationer som diskuterades ordentligt efter matchen. Efter 5.55 gjorde Linköping mål i numerärt överläge, men domaren Patrik Sjöberg valde att döma bort målet eftersom han ansåg att Tommy Salo blivit påkörd av Linköpings Johan Lindström.

Med två och en halv minut kvar av matchen tvingades Patrik Sjöberg ta till videobedömning på en puck som Tommy Salo räddade på mållinjen. Så kom Frölundas segermål när Niklas Andersson gjorde 3-2 på en passning från Tomi Kallio. Då återstod det två minuter och fyra sekunder av matchen. Linköpings spelare protesterade vilt eftersom de ansåg att Jonas Fransson blivit påkörd.
-Det är märkligt att domaren dömer bort vårt mål och godkänner deras, sade Roger Melin. Dessutom tycker jag att pucken var inne vid videobedömningen.

Roger Melin var verkligen inte nöjd med domaren.
-Jag tycker att det är skandalöst att han åker omkring och snackar skit med våra spelare i stället för att koncentrera sig på spelet och bedömningen.

Vad domaren sagt ville dock inte Roger Melin gå in på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".