Vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson presenterade vårbudgeten i Norrköping.

Satsning på äldreomsorg och tandvård i vårbudgeten

I dag presenterade regeringen den vårbudget man kommit överens om med samarbetspartierna. Bland annat utlovas stora satsningar på äldreomsorgen och billigare tandvård. Vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson presenterade budgeten i Östergötland.

Studenter och fattigpensionärer hör till de gynnade i vårpropositionen.

Högskolestuderande och gymnasister får några extra slantar. De fattigaste pensionärerna får höjt bostadstillägg på som mest en hundralapp. Låginkomsttagare som bor i attraktiva hus, däribland skärgårdsbor och många äldre, gynnas av att fastighetsskatten mildras. Alla med tandvärk kan dessutom glädjas åt att det ska bli billigare att gå till tandläkaren, men först nästa år.

– Vi har ju nu en stark ekonom i Sverige, och det är tack vare den ekonomiska politik som vi har fört, säger vård- och omsorgsminister Ylva Johansson som presenterade vårbudgeten i Norrköping.

– Det vi nu satsar på är reformområden där det finns stora brister i dag, exempelvis äldreomsorgen och tandvärden, säger Ylva Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".