Peter Larsson näringslivschef i Mjölby. Foto: Carolina Blaad.

Orienteringstävling - ett guldläge för Mjölby

Nästa år kan invånarantalet i Mjölby komma att stiga rejält under en veckas tid. Anledningen är att Östergötland och Mjölby står som värd för sportarrangemanget O-ringen.

Planeringen är i full gång inför orienteringsevenemanget som beräknas ge Mjölby 15 000 extra invånare. Tävlingarna startar den 22:e juli nästa år och redan är ett 30-tal orienteringsföreningar i länet engagerade i förberedelserna. Även på kommunhuset och näringslivskontoret pågår förberedelserna och näringslivschef Peter Larsson ser stora möjligheter.

- Det är ett av världens största idrottsevenemang och att få vara värd för det en hel vecka en sommar det är stort, tror jag, för Mjölby. Det är en stor utmaning.

Bo nära centrum
Under tävlingsveckan kommer 2 500 funktionärer behövas och en campingby ska byggas upp vid Sörby loge bara någon kilometer utanför Mjölby centrum. Ett guldläge, enligt Peter Larsson.

- Alla deltagare kommer röra sig i staden. Bara det är ju en bra förutsättning.

Kommunen hoppas på att kunna dra ännu mer nytta av evenemanget genom att arrangera en lokal näringslivsmässa tillsammans med företagscentrum.

Visa upp sig i Hälsingland
På det lokala O-ringen kansliet i Mjölby arbetar man sedan en månad tillbaka. Orienterarna i Mjölby OK håller på att ta fram kartor till tävlingen och orienterare från Linköping, Motala och Boxholm förbereder banläggningen.

Dessutom ska man finnas med vid O-ringen i Hälsingland i år för att visa upp hur spännande det kommer bli i Östergötland 2007, berättar Peter Ström som är talesman för O-ringen 2007.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".