Körkort felaktigt indragna

En felskyltning vid väg E 22 gör nu att ett 30-tal personer som fått böter för fortkörning kommer att få sina pengar tillbaka. Även åtta personer som blivit av med sina körkort kommer att kunna köra bil igen.

Väg E 22 förbi trafikplats Ljura fick under en ombyggnation sänkt hastighet från 90 till 50 kilometer i timmen, enligt ett beslut från Vägverket. Men nu visar det sig att beslutet var felaktigt eftersom det inte rörde trafik i den södergående riktningen där de bötfällda personerna färdades.

Lennart Öberg som är trafikingenjör på Vägverket i Linköping säger till Norrköpings tidningar att felskyltningen beror på den mänskliga faktorn. Enligt Lennart Öberg sker den här typen av misstag mycket sällan.

- Senast var det för 20 år sedan.

De oskyldiga hastighetsöverskridarna som har fått eller kommer att få samtal från polisen hade fastnat i en av tre hastighetskontroller som ägde rum vid trafikplatsen mellan den 6 och 25 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista