Årets älgtilldelning klar

Nu är årets älgtilldelning klar. Länstyrelsen i Östergötland har beslutat att 645 älgar får skjutas jaktsäsongen 2002/2003.
Antalet är på pappret färre än förra året, men inte i verkligheten. Det säger Tomas Modin på Länstyrelsen. Totalt sköts det under förra jaktsäsongen 3644 älgar här i länet och fler än hälften av dem i älgskötselområden. Många av de traditionella så kallade licensområdena har nämligen under de senaste åren omvandlats till älgskötselområden. I ett älgskötselområde är det upp till de personer som sköter det avsatta området att själva bestämma hur många djur som skall skjutas. En skötselplan måste följas, men friheten är här betydligt större än i de skogar där man måste följa en avtalad licensjakt. Tomas Modin tror inte att risken stor att det skjuts för många älgar i älgskötselområdena, utan litar på att jägarna i regel vårdar sin älgstam.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".