Fängelsestraff för inblandade i heroinmålet

10 års fängelse - det blev domen för huvudmannen i det stora heroinmålet i Norrköping, där fem personer stått åtalade misstänkta för grova narkotikabrott.
Åklagaren hade yrkat på hårda straff för de fem norrköpingsborna, bland annat 12 års fängelse för den 46-årige huvudmannen som erkänt att han köpt och sålt heroin såväl som amfetamin och cannabis. Domen blev 10 års fängelse för häleri, narkotikabrott, grovt narkotikabrott och stämpling till narkotikabrott. Den 24-årige man som beskrivits som huvudmannens springpojke, chaufför och lärling fick 6 års fängelse för häleri, grovt narkotikabrott och stämpling till narkotikabrott. Huvudmannens 30-åriga sambo dömdes till 2 år och 6 månaders fängelse för penninghäleri och grovt narkotikabrott. Tillsammans har de båda tjänat stora pengar på heroinaffärer och närmare 1,9 miljoner kronor i kontanter hittades undanstoppde hos en vänninna till sambon. Väninnan dömdes idag till 2 års fängelse för penninghäleri o grovt narkotikabrott. Huvudmannens sambo förnekar grovt narkotikabrott och säger att hon på uppdrag av 46-åringen lämnat över pengar till sin väninna för förvaring, men att hon inte insett att pengarna kom ifrån narkotikahantering. Hennes väninna säger också att hon inte anat var pengarna kommit ifrån, men tingsrätten menar att de omöjligen kunde varit ovetande om att pengarna kom från brottslig verksamhet och dömde därför även de båda kvinnorna till fängelsestraff. Dessutom dömdes idag en 28-årig man som hjälpt till att langa heroinet till 3 års fängelse för nakrotikabrott och grovt narkotikabrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".