Arbetslösa känner sig kränkta

Arbetslösa som gör praktik på det kommunala arbetsmarknadsprogrammet REKO i Norrköping anser att de blivit utsatta för kränkande behandling av ansvariga.

Personer som framfört kritik upplever att det förekommit utfrysning eller uteslutning från arbetet och det ska även ha förekommit kroppsvisitering. Nu reagerar SALO Sveriges Anställningslösas Landsorganisation på sättet arbetslösa behandlas inom REKO.

REKO är ett arbetsmarknadsprojekt där Norrköpings kommun och Myrorna samarbetar för att erbjuda praktikplats till arbetslösa. Projektet vänder sig till långtidsarbetslösa och de som har särskilt svårt och komma in på arbetsmarknaden. Förra året fick 321 personer i Norrköping göra praktik på REKO.  

REKO ska vara en trygg och utvecklande arbetsplats med möjlighet till kompetensutvecklande kurser står det som mål för projektet. Men en enkät som ansvariga på REKO gjorde visar på ett stort missnöje med ledningen.

Henrik Lund, vice ordförande i SALO, säger att de har i ett möte med kommunpolitikerna krävt att man snarast ser över arbetsmiljön för de arbetslösa inom projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista